lunes, 8 de junio de 2015

Mi hijo irá a una Comunitat d'Aprenentatge.

Si me llegan a decir hace unos años que mi hijo iba a ir a una "Comunitat d'aprenentatge",
lo primero que hubiese pensado es algo tipo: "Eso suena muy raro, casi mejor que vaya a una "normal", vamos, de las de toda la vida".
Es curioso el destino, y más que este año he descubierto gracias al Máster que significa y que ventajas tiene una Comunidad de Aprendizaje.

En la página de la escuela Lledoner (Granollers) se puede leer:
 
"Som una escola que persegueix la màxima qualitat d’ensenyament-aprenentatge pels seus alumnes. Creu i aposta fermament per les capacitats de tots els infants. No limita, ajuda a créixer.
Una escola participativa que es construeix amb la participació i la intervenció de tots els agents que poden millorar l’aprenentatge. El centre esdevé l’espai educatiu on totes les persones ensenyen i aprenen, siguin infants, mares, pares, voluntariat o el professorat, qui té la responsabilitat bàsica d’aquest procés. Es basa doncs en l’acció coordinada de tots els agents educatius. Una escola on se’t convida a ser protagonista del procés educatiu del teu fill o filla.
Una escola que treballa amb metodologies contrastades, basades en l’experimentació, el treball cooperatiu, el diàleg i l’aprenentatge dialàgic, la diversificació de propostes i de recursos, l’esforç els valors humans com a fonament i fita… Són les metodologies que millors resultats estan donant al món."
 
Confío en que pueda sacar tiempo el curso que viene para poder convertirme en un "agente educativo", ya no solo de mi hijo, sino de toda la comunidad.
 
Mi mujer y yo estamos contentos con la elección. Sin embargo, para los abuelos del niño es diferente. Ellos siguen pensando algo tipo:  "Eso suena muy raro, casi mejor que vaya a una "normal", vamos, de las de toda la vida..."

No hay comentarios:

Publicar un comentario